46
Следвайте ни

Продават павилион на два века за 7,2 милиона долара СНИМКИ

Сградата е дом на египетска принцеса и председател на футболен клуб Фенербахче

viber icon

Двувековната дървена вила „Рази Трак“, разположена в Зивербей в истанбулския квартал Кадъкьой, е обявена за продажба за 85 милиона турски лири (7,2 милиона долара).

Построен от френски архитект през 1800 г., историческият павилион е четириетажна сграда с 26 стаи, четири дневни и три бани.


 
„Собствениците от четвърто поколение на семейство Трак пуснаха павилиона за продажба, тъй като вече не го използват“, каза агентът по недвижими имоти Амбър Ердоган пред информационната агенция Демирорен на 27 декември.

Точната дата на строежа е неизвестна. „Първият собственик на къщата е Шекип бей, търговец. По-късно е купена от Иляс бей, човек, отговорен за дрехите на османския султан“, каза Ердоган.

„Бей“ означава „господин“, а в османската епоха, тъй като не е имало фамилни имена, мъжете са се обръщали с „бей“ след имената си в знак на уважение.

Според агента третият собственик на павилиона е египетската принцеса Хошияр. „Тя рисува пирамиди и някои египетски мотиви по таваните на някои стаи, докато е копнеела за страната си“, каза Ердоган.

След като четвъртият собственик Иляс бей, дядото на Рази Трак, купува павилиона, „ерата на семейство Трак започна“.

Рази Трак е бизнесмен, е председател на футболния клуб в Истанбул Фенербахче през сезоните 1961-1962 и 1980-81. Той почина през 1997 г.

Снимки: Агенция Демирорен

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?