Следвайте ни

Прочута астронавтка разкри шокираща тайна за извънземните

viber icon

Извънземните съществуват и има шанс вече да са посетили и нашата планета. Това смята д-р Хелън Шърман - първата жена космонавт на Великобритания, 250-та в света и 15-та жена в Космоса. Тя взема участие в мисия към съветската модулна космическа станция "Мир" през май 1991 г.

В интервю за списание Observer Шърман си спомня годините, посветени на науката, и сподели теорията си, че извънземният живот не е мит нито научно-фантастична приказка.

"Пришълците съществуват и този факт не може да бъде оспорван. Най-вероятно има всякакви различни форми на живот сред милиардите звезди в нашата галактика. Не е възможно да сме само ние", категорична е Шарман, преповтаряйки онази известна и широко разпространена идея, заложена най-ярко в една от най-известните холивудски продукции на тази тема - филмът "Кантакт".

"Вселената е доста голямо място. По-голям е от всичко, за което някой, някога е мечтал преди. Така че, ако сме само ние... би било ужасна загуба на пространство. Нали?", са последните реплики на главната героиня, изиграна от Джоди Фостър.

В своето интервю Шърман разказва, че споделя и още една много разпространена теория относно извънземните форми на живот, а именно, че те не са съставени от въглерод и азот като хората, затова и е "възможно да са тук в момента и ние просто не можем да ги видим".

Астронавтът си спомня с умиление за 8-дневната мисия, в която за първи път е гледала планетата ни отгоре.

Към момента тя продължава да се занимава с дейности, свързани с химията и Космоса.

"Никога няма да забравя невероятната гледка от совалката. След излитането напуснахме атмосферата и внезапно през прозореца проникна светлина. Бяхме над Тихия океан. Дълбоките сини морета спряха дъха ми", разказва още Шърман.

fakti.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?