Следвайте ни

Пробив! Ново лекарство против грип спира заразата с COVID-19

viber icon

Научни изследвания констатираха, че експериментално лекарство срещу грип е способно да спре напълно предаването на COVID-19 за 24 часа, съобщи Europa Press. То се казва МК-4482/EIDD-2801, познато повече като „молнупиравир“, и може да се включи ефективно в борбата срещу вируса и неговото разпространение до мащабната доставка на ваксините.

Проучването е на екип изследователи от Института по биомедицина на Университета в Джорджия, САЩ.

„Това е първата демонстрация на перорално лекарство, което може бързо да блокира предаването на SARS-CoV-2, с което може да се променят правилата на играта“, твърдят учените в публикация в научното списание "Nature Microbiology", цитирано от dariknews.bg.

Характеристиките на лекарството, което може да се приема през устата, позволяват лечението да започне рано, нещо, което улеснява ефективността му в различни посоки, включително забавянето на развитието на сериозно заболяване на пациента. С което може да се съкрати инфекциозната фаза, за да се облекчат емоционалните и социално-икономическите последици от евентуална продължителна изолация на пациента и бързо да се потушат локалните огнища на заразата.

Изследователите проведоха тестове с порове, вид, който считат за подходящ модел на предаване поради способността им да разпространяват вируса, и установиха, че след като лекарството е приложено, те не предават болестта на животните, които са били с тях в една клетка.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Марга Ди Зерко

Марга Ди Зерко

25.12.2020 | 08:33

Вярата, че ще успееш в нещо те подтиква още повече да се справиш с това нещо. Вярата, че ще излезеш от затруднението засилва волята за действие и ти дава правилната посока към изхода. Вярата в дадено лекарство заедно с неговото ползване зарежда организма с щастие и позитивизъм и подсилва лечението. Затова трябва да имаме избор между няколко изпитани лекарства, гарантиращи лечението, за да може всеки човек сам да почувства кое от тях му вдъхва доверие, за да се зареди с желание да го ползва, с което ще подсили лечението.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?