2374

Притеснително: Айфеловата кула пред срутване

От 2010 г. насам Айфеловата кула в Париж ръждясва прогресивно и ако не бъде ремонтирана спешно, може да се срути. Това се казва в класифицирани документи, пише изданието Marianne.

Те сочат, че Айфеловата кула е в окаяно състояние - "на някои места ръждата тотално е разяла метала", пише вестникът. Причината е, че желязото, от което е направен паметникът, влиза в контакт с вода и кислород на тези места, където боята пада с възрастта.

През 2018 г. започна 20-ият ремонт на кулата за Олимпийските игри през 2024 г., който включваше почистване на една трета от конструкцията и нанасяне на два слоя нова боя върху нея, за да се ограничи корозията. Поради пандемията от коронавирус обаче, работата трябваше да бъде отложена, а в старата боя бе открито олово. Заради това ремонтът ще бъде "козметичен" и ще обхване само 5% от Айфеловата кула.

„Малко вероятно е да падне утре сутринта, но наистина не е в много добро състояние“, казва пожелал да остане анонимен служител пред изданието.

Sete, която управлява атракцията, не иска да я затваря за продължителни периоди от време за ремонт, тъй като това би довело до загуба на приходи. Айфеловата кула е четвъртото най-посещавано място в Париж след Дисниленд, Лувъра и Версай.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Къф кеф Джилязо за продан

Къф кеф Джилязо за продан

05.07.2022 | 20:44

Ми Нормално Запъдъ съ разпадъ А един уж от символите му първи Да живей Еврогейската културата

Отговори
2 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?