Следвайте ни

Принцеса Даяна влязла дегизирана в гей бар заедно с Фреди Меркюри

Случката е от 80-те години на миналия век

viber icon

Покойната принцеса Даяна е известна със своята подкрепа към хората с нестандартна сексуална ориентация. Именно затова десетилетия след трагичната си смърт тя продължава да се ползва с особена почит в ЛГБТ обществото, пише Еdna.bg.

Книгата на комедийната актриса Клио Рокос - „Силата на позитивното пиене“ (2013), разказва необикновената история за това как веднъж в края на 80-те години на миналия век принцесата на Уелс посетила под прикритие гей бар в компанията на Фреди Меркюри, с когото били близки приятели.

Рокос описва един следобед, в който Даяна Спенсър попитала самата нея, вокалиста на Queen и комика Кени Евърет за плановете им за вечерта. Когато тримата отговорили, че смятат да посетят Royal Vauxhall Tavern - един от емблематичните лондонски гей клубове, принцесата веднага изявила желание да отиде с тях.

И тъй като за Даяна било невъзможно да се появи на такова място, без да се вдигне шум, решили тя да отиде дегизирана. Евърет ѝ дал военно яке, тъмни авиаторски очила и кожена шапка, за да скрие косата си. Така, по думите на Рокос, Даяна успяла да наподоби „ексцентрично облечен гей модел“.

Планът групата да преведе принцесата незабелязано в бара проработил, а останалите посетители не я разпознали.
Според разказа на актрисата компанията останала в клуба само 20 минути, тъй като не искали да насилват късмета си. Но принцесата харесала краткия престой и заявила: „Трябва да го направим отново!“

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?