Следвайте ни

Принц Чарлз с обръщение към нацията заради малцинствата на Острова

viber icon

Британският принц Чарлз подчерта необходимостта от ваксиниране срещу Ковид-19 на фона на битуващото недоверие, особено сред етническите малцинства в страната, предадоха световните агенции.

"Ваксините ще спасяват животи, ще предотвратяват сериозни болести, ще защитят здравната служба и ще допринесат нещата да се нормализират", заяви престолонаследникът във видео, разпространено днес.

Принц Чарлз допълва, че е натъжен от големите различия в приемането на ваксината, и определя като "трагедия" факта, че някои хора отхвърлят дозата.

Според британската Национална статистическа служба 85 процента от възрастните са склонни да се ваксинират срещу Ковид-19.

Правителството обаче е притеснено от факта, че големи части от чернокожите, азиатските и други малцинствени етнически общности съставляват съществен дял от тези, които отказват да получат ваксината.

Според експертите скептицизмът произтича от недоверието в държавни институции, дезинформацията, разпространявана чрез социалните мрежи, и липсата на достъп до ваксинационни центрове. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай