46
Следвайте ни

Приложението TikTok забранено за непълнолетни! Да, ама не

viber icon

TikTok заяви, че е премахнала повече от 7 млн. акаунта само през първото тримесечие на годината, защото потенциално принадлежат на деца под 13-годишна възраст. Това е първият път, в който технологичният гигант разкрива данни за акаунтите, с които трябва да се справи, защото вероятно принадлежат на деца.

Минималната възраст за използване на пълните функционалности на TikTok е 13 години. Ако потребители под 13 използват TikTok или публикуват съдържание, без да разкриват правилно възрастта си,  ще бъдат премахнати от платформата.

В момента TikTok има специална секция в приложението в САЩ, която включва подбрано съдържание за деца под 13 години. Тя не позволява на хлапета под тази възраст да публикуват видеа или коментари, въпреки че някои групи за защита на децата твърдят, че тези ограничения могат да бъдат заобиколени, тъй като много от малчуганите лъжат за рождената си дата.

Новите възможности на така наречената Family Pairing  функционалност на приложението позволява на родител да изключи изцяло или да позволи само на приятелите да публикуват коментари под споделяните от децата видеоклипове. За тази цел обаче родителят трябва да има свой профил в приложението, свързан с профила на детето му. Така той ще може също да включи профила на детето на режим „личен“, да изключи възможността за търсене на потребители, ключови думи, хаштагове и да ограничи кои потребители, ще може да види кои видеоклипове тяхното дете е харесало.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?