Следвайте ни

Приказно шоу с балони започна в Кападокия СНИМКИ

viber icon

Тридневен международен фестивал на балони с горещ въздух започна в живописния турски регион Кападокия днес.

Десетки балони с горещ въздух озариха небето над Кападокия, очарователен туристически център, известен със своите приказни скални образования в Турция. Това е второто издание на международния фестивал, организиран от Паша Балонс, една от компаниите за балони с горещ въздух действаща в централната провинция Невшехир.

В разговор с Анадолската агенция Халис Айдоган, председател на фирмата, каза, че освен турски балони, във фестивала участват и такива от Испания и Португалия.

"Има доста голям интерес. Очакваме фестивалът да продължи по възможно най-добрия начин в продължение на три дни. Кападокия е мястото, където се извършват най-много полети с балони в света", добави Айдоган.

Според него през 2022 г. те имат за цел да проведат фестивала с по-голямо участие от чужбина.

Нида Олкар, която пътува от западната провинция Кютахия, за да участва в събитието, каза, че ѝ е приятно да гледа хипнотизиращите балони с изображения, реещи се в небето. Тази година най-интересни за зрителите са балон под формата на ракета и друг под формата на известния и у нас турски хуморист Настрадин Ходжа (1208-1284 г). 

Фестивалът ще продължи с вечерен концерт и уникално светлинно шоу с балони с горещ въздух.

Кападокия е защитен туристически обект под егидата на ЮНЕСКО за световно наследство, известен със своите коминни скални образувания, над 365 скални църкви, пътувания с балони с горещ въздух, подземни градове и бутикови хотели, издълбани в скалите. Това е един от най-важните туристически региони на Турция.

 

Снимка: Анадолска агенция 

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?