46

Пригожин призна: Стреляме и по руски войници, ако опитат да бягат

"Вагнер" действа и като наказателен отряд на фронта.

Лидерът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че неговите бойци стрелят по руската армия, предаде агенция УНИАН. На въпрос къде харчи боеприпаси ЧВК "Вагнер", тъй като Пригожин многократно е заявявал, че бандитите му имат недостиг на боеприпаси, той отговори, че ЧВК ги харчи, включително и срещу самите руснаци. "Ние изразходваме боеприпаси, наред с други неща, за да спрем отстъпващите с бягство тълпи от руски военнослужещи", каза Пригожин. По-късно той потвърди думите си, предава БГНЕС.

Очевидно Пригожин призна, че „Вагнер“ действа и като наказателен отряд, която трябва да спре бягството при отстъпление, както го прави и украинската страна и са го правили наказателните отряди на Сталин срещу отстъпленията на съветските части при хитлеристките офанзиви. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Заградотряды. Имало ги е при Сталин.

Заградотряды. Имало ги е при Сталин.

14.05.2023 | 19:10

Във филмите за Великата отечествена отсъстват.

Отговори
1 1
Пак

Пак

14.05.2023 | 17:04

Пропагандата нямаше да има такова действие ако не се четеше и от руснаци. Колко трябва да си луд за да стреляш и по свойте, когато над 95% от руските мъже не воюват на фронта. Идеята е сплашване и протести.

Отговори
0 1
шорошоядска мижитурка

шорошоядска мижитурка

14.05.2023 | 15:47

виж такива, като нас няма как да застреля!

Отговори
1 4
Педя човек – лакът брада

Педя човек – лакът брада

14.05.2023 | 15:20

Разумът трябва да надделее и войната да бъде прекратена. За съжаление няма в света политик с топки за да издърпа хубаво ушите на вироглавите, Путин и Зеленски и тази безумна война да спре до като е време....

Отговори
1 3

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?