71

Президентско погребение събра Зеленски и съпругата му СНИМКА

Двамата се срещнаха за първи път от началото на войната

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е видян със съпругата си за първи път от началото на войната - месец след като Олена разкри, че двамата говорят само по телефона, откакто Путин нападна, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от "24 часа".

Двойката присъства на погребението на първия президент на Украйна, което се проведе в Киев във вторник.

Семейство Зеленски изглеждаха спокойни, но изтощени, докато вървяха заедно, за да положат цветя върху ковчега на Леонид Кравчук, който стана първият, оглавил новата независима Украйна след разпадането на Съветския съюз през 1991 г. Той почина през уикенда, на 88 години, след „продължително боледуване”.

Зеленски и съпругата му се срещнаха за първи път от началото на войната

 
Облечен изцяло в черно вместо във вече запазената си марка военно зелено, Зеленски вървеше до съпругата си, чиито пръсти бяха свити в юмрук - сякаш се съпротивляваше на желанието да протегне ръката си и да го хване за ръка, седейки само на няколко сантиметра от него след почти 3-месечната раздяла.

Към тях се присъединиха и други високопоставени лица, включително кмета на Киев Виталий Кличко, който все още се опитва да се възстанови от опита на Русия да завземе града.

Появата на Олена идва месец след като тя разкри, че е говорила със съпруга си само по телефона от избухването на войната, опасявайки се, че присъединяването към него в украинската столица ще изложи на огромен риск за живота нея и двете им деца.

Припомняйки някои от последните думи, които нейният съпруг й е казал лично, Олена каза, че Зеленски я е събудил, когато първите руски ракети ударили града, като й казал само: „Започна“.

Малко след това пристигнали войски, за да защитят президента от отряди руски убийци, за които се знаело, че ще се насочат към двореца, за да ликвидират него и семейството му - Олена и децата им. Тогава Александра, на 17, и Кирил, на 9, били отведени.

Не е ясно кога точно се е върнала в Киев, но двойката прекара поне шест седмици разделена.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
ЯНИ ЯНЕВ

ЯНИ ЯНЕВ

18.05.2022 | 18:57

Я стига номера от селски вечеринки, познавам ги!

Отговори
0 1
ЧИЧО КЪДИ

ЧИЧО КЪДИ

18.05.2022 | 18:55

АМА МИНАЛАТА СЕДМИЦА БАЙДЪНКАТА НЕ ГИ ЛИ СЪБРА?

Отговори
2 1
ХАХАХАХА

ХАХАХАХА

18.05.2022 | 13:53

Още седесарските гнидари си мислят че ще са вечни и цял живот ще погребват комунисти, червени! Не бе уроди, вече е ваш - ред колелото на Историята се завъртя!

Отговори
0 4
Сем

Сем

18.05.2022 | 12:17

На времето,в махалата имахме един чешит,бая на възраст.Срещаха го други чешити,подпитваха го-абе още ли си жив,а той отвръщаше-аз съм достатъчно интелигентен и културен,за да те изчакам първо да те изпратя с китки,а после ще му мисля.Така,че недейте с лошо хора.Виждам тук-много лошо пишат някои хора.С клетви не става.Той-Господ си знае работата-забавя,но не забравя.Кои сме ние,че да се бъркаме?

Отговори
5 2
Богдан Попов

Богдан Попов

17.05.2022 | 23:27

Да видим на тяхното погребение кой ще дойде и дано е по скоро.

Отговори
12 22
Ладия

Ладия

17.05.2022 | 23:53

Ти си изрод, червен ненормалник

Отговори
16 13
Поп Богдан

Поп Богдан

18.05.2022 | 00:40

Надявам се АЗ да дойда на твоето погребение. Знаеш ли колко много червени бокл¥ци съм опял.

Отговори
8 10
Гого и магого

Гого и магого

18.05.2022 | 03:47

А ти към кой цвят б....ци си,за да те отсвиря?

Отговори
1 2
Кафа от украйна

Кафа от украйна

18.05.2022 | 05:09

Дано да ги погребат в масов гроб....

Отговори
4 8

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?