49

Президентски гаф: Байдън наруга журналист за неудобен въпрос

Президентът на САЩ Джо Байдън нарече кореспондентът на Fox News „кучи син“, след като журналистът се опита да му зададе въпрос за инфлацията в страната. Инцидентът стана на среща на държавния глава с неговите икономически съветници в Белия дом. Байдън не е знаел, че микрофонът му работи в този момент.

Преди срещата със съветниците му, журналистите питаха Байдън за ситуацията около Украйна. В отговор президентът възнегодува защо го питат за Русия и Украйна, а не за намаляването на цените в страната - тема, която трябваше да бъде обсъдена на срещата със съветниците. Тогава кореспондентът на Fox News Питър Доуси попита американския лидер: „Ще отговаряте ли на въпроси за инфлацията? Смятате ли, че инфлацията е политическа отговорност на междинните избори, които трябва да се проведат в края на тази година?"

След този въпрос започна традиционното извеждане на медиите от залата за срещи. „Това е по-ценно. Каква инфлация. Какъв глупав кучи син“, саркастично отвърна Байдън, вероятно мислейки, че микрофонът му е изключен. Белият дом все още не е коментирал инцидента.

По-късно Байдън лично се обадил на журналиста, за да обясни ситуацията. Президентът се оправдал, че забележката му "не е нещо лично", като насърчи журналиста да продължи да задава въпроси, различни от тези на колегите му.

Доуси е известен журналист от Fox News, - канал, популярен сред консерваторите. Мъжът често задава на президента и неговия прессекретар Джен Псаки неудобни въпроси.

Инфлацията в САЩ миналата година достигна рекордно ниво от почти 40 години насам.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Склероза

Склероза

25.01.2022 | 15:32

Не се сърдете на Байдън,съдовите промени в мозъка са налице!

Отговори
1 3
демоникрация

демоникрация

25.01.2022 | 09:04

"Демокрация" с маски и запечатани усти! След като не успяха да сринат икономиката на Китай с вируса, сега се готвят за истинска война и то в Европа.

Отговори
10 3
Той е човека

Той е човека

25.01.2022 | 08:10

и ще вкара в правия път Володя.

Отговори
2 16
Дано, дано!

Дано, дано!

25.01.2022 | 08:54

Дано нарита дребния кагебистки злобар право в алчната морда!

Отговори
2 12
Сик

Сик

25.01.2022 | 07:57

И на тия Радев им е вдигнал цените.

Отговори
9 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?