Следвайте ни

Президентът Радев отива във важен център на НАТО

viber icon

Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Естония. В Талин държавният глава ще приеме домакинството на следващата среща на върха на инициативата "Три морета". По време на визитата Радев ще посети центъра за върхови постижения за киберотбрана на НАТО.

Проектът обединява 12 европейски държави, разположени между Адриатическо, Балтийско и Черно море. Целта на инициативата "Три морета" е да насърчи инфраструктурната, дигитална и енергийна свързаност в региона чрез съвместни проекти. Домакин на срещата на върха тази година е президентът на Естония Керсти Калюлайд. 

Заради пандемията от Covid-19 повечето държавни глави от страните участнички в "Три морета" ще се включат дистанционно. По време на форума българският президент ще приеме домакинството на инициативата от естонска страна. 

Утре започва официалното двустранно посещение на българския държавен глава в Естония. Румен Радев ще разговаря с естонския си колега "на четири очи". При посещението си в Талин президентът ще се срещне с премиера на Естония Юрий Ратас и с председателя на естонския парламент Хен Полуаас. .

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?