Следвайте ни

През 2020 г. Рамзан Кадиров заработил 381 млн. рубли

viber icon

Ръководителите на руските региони завършиха публикуването на декларации за доходи за 2020 г.

Най-големият доход от 381 милиона рубли (около 4,2 млн. евро) е деклариран от главата на Чечня Рамзан Кадиров, докато най-малко е спечелил шефът на Калмикия Бату Хасиков - 1,2 милиона рубли, съобщава ТАСС, цитирано т БГНЕС.

В съответствие със закона държавните служители трябва да подават декларации всяка година не по-късно от 1 април. Трябва също да бъде предоставена информация относно членовете на техните семейства. Декларациите съдържат данни за предходната година: информация за доходи, собственост на превозни средства и недвижими имоти, дялове и имуществени задължения.

Класацията на най-богатите ръководители на руски региони през 2020 г. беше оглавена от ръководителя на Чечня Рамзан Кадиров, чийто доход се е увеличил 2,5 пъти в сравнение с 2019 г. и възлезе на 381 милиона рубли, източниците на доход не бяха посочени в декларацията.

Второто място в списъка зае Александър Евстифеев от Марий Ел с доход от 84,7 милиона рубли, което е два пъти повече от 2019 г., а трети е Андрей Воробьев от Московска област със 79,8 милиона рубли.

Най-ниските доходи сред всички ръководители на региони бяха декларирани от главата на Калмикия Бату Хасиков. Според декларацията му през 2020 г. той е получил доход от 1,25 милиона рубли.

Най-просторната къща сред тези шефове също е отчетена от Рамзан Кадиров, чиято площ е 2,3 хиляди квадратни метра. На второ място - ръководителят на региона Сахалин Валери Лимаренко.

Почти всеки втори глава на региона не притежава кола. В същото време шефът на Дагестан Сергей Меликов купи Lexus LX 570, губернаторът на област Магадан Сергей Носов, който получи кола Bentley Continental GT, губернаторът на територията Камчатка Владимир Солодов купи Toyota Harrier и ръководителят на EAO Ростислав Голдщайн се сдобил Toyota Land Cruiser 200

Сред членовете на семействата на главите на региони в края на 2020 г. съпругата на ръководителя на област Брянск Олга Богомаз посочи най-високия доход - 978 милиона рубли - което е почти 200 пъти повече от дохода на губернатора Александър Богомаз .

Съпругата на президента на Татарстан Гюлсина Минниханова декларира 213,1 милиона рубли. Доходите на съпругата на губернатора на Томска област Сергей Жвачкин нарастват през годината от 439 хиляди на 140 милиона рубли, или 318 пъти. Най-малкият доход е деклариран от съпругата на ръководителя на региона на Калуга Владислав Шапша - 1,5 рубли./БГНЕС, ТАСС

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?