46

Препоръчват на руснаците да не пътуват до Великобритания

Руското външно министерство съобщи, че препоръчва на гражданите си да не пътуват до Великобритания, и изтъкна като причина проблемите, с които руснаците се сблъскват при получаването на виза за Обединеното кралство, предаде Ройтерс.

"Имайки предвид изключително неприятелския курс на Великобритания към нашата страна, за да се спестят финансови загуби и други възможни проблеми, препоръчваме на руските граждани, ако е възможно, да се въздържат от пътувания до Обединеното кралство и от кандидатстване за британска виза", заяви Москва.

Руското външно министерство посочва, че при него са постъпили многобройни оплаквания от руски граждани, че за тях е станало "практически невъзможно или крайно трудно да получат виза за Великобритания", и добавя, че от това са засегнати не само руските туристи, но и руснаците, работещи във Великобритания и хора, желаещи да посетят свои близки и роднини.

Ведомството заяви, че според дадените му от Лондон разяснения в момента при обработката на заявления за визи британската Визова служба дава приоритет на заявленията на украинските бежанци, което значително бави разглеждането на документите за кандидатстване за виза на руските граждани.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Б. В.

Б. В.

14.05.2022 | 15:59

Чугунените кратуни се напъват гладни по тоалетните, ама иначе им се ще рублата да е конвертируема и да бръмчат по света… Да ама не!!! Света с рубли не работи! Чувствайте се свободни да пътувате до Сибир, Путлер разрешава и еднопосочни билети…

Отговори
2 0
сем

сем

14.05.2022 | 09:44

и какво толкова има там,че да примират да пътуват?????

Отговори
1 2
Катедрален туристичок

Катедрален туристичок

14.05.2022 | 10:41

Катедрали, катедрали има много...

Отговори
1 0
Раша праша

Раша праша

13.05.2022 | 23:16

Стойте си в кочината

Отговори
3 1
Чепига и Боширов

Чепига и Боширов

13.05.2022 | 22:25

Toлкова непосетени катедрали има там...Как да не пътуват?

Отговори
3 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?