46

Премиерът на Дания изнесе реч, написана от изкуствен интелект

Датският министър-председател Мете Фредериксен произнесе реч пред парламента, частично написана с помощта на инструмента за изкуствен интелект ChatGPT, за да подчертае революционните аспекти и рисковете на изкуствения интелект, предаде АФП.

Ръководителката на датското правителство произнесе традиционната си реч в момент, когато парламентът се готви да приключи работа през лятото.

"Това, което току-що прочетох тук, не е от мен. Или от който и да е друг човек", внезапно каза Фредериксен по средата на речта си пред законодателите, като обясни, че тя е написана от ChatGPT.

"Дори и не беше напълно точен както по отношение на подробностите от работната програма на правителството, така и по отношение на пунктуацията... едновременно е очарователно и ужасяващо на какво е способен", добави лидерът.

Частта от речта на Фредериксен, изготвена от ChatGPT, включваше изречения като следното: "За мен беше чест и предизвикателство да ръководя широко правителство през последната парламентарна година".

 "Работихме усилено, за да си сътрудничим между партиите и да осигурим силно и устойчиво бъдеще за Дания" и "Предприехме стъпки за борба с изменението на климата и за осигуряване на по-справедливо и по-приобщаващо общество, в което всички граждани имат равни възможности", пише още ChatGPT. Изкуственият интелект вкарва в речта на лидерката и изречението:  "Въпреки че се сблъскахме с предизвикателства и съпротива по пътя си, аз се гордея с това, което постигнахме заедно през последната парламентарна година".

 Постоянните автори на речите на Фредериксен все още не са коментирали качеството на написаното.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Хм…

Хм…

01.06.2023 | 18:21

Бъдещето ни е в Матрицата. Изкуственият интелект управлява, а хората плуват в някаква течност със забучени маркучи в главата и гъза.

Отговори
0 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

01.06.2023 | 18:15

преди време Гръцка ТВ показаха ТВ в одещ с И з к у с т в е н И н т е л е к т

Отговори
2 1

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?