Следвайте ни

Премиерът за обвиненията: Нямам нищо общо, искаха да ме разклатят

viber icon

Нито имам къща, нито имам имоти, нито съм ходил в Барселона. Сигурно преди 15 години съм ходил като кмет. Нямам нищо общо с тези фирми, някои хора не съм виждал по 20 години. Никоя служба, власт, прокуратура, полиция не ме е потърсила да ме пита това вярно ли е. Аз се отнасям с разбиране към шествието на моя съсед по месторабота. Не казвам, че президентът седи зад това. Децата, разузнавачите от ГРУ го говориха всичко това. Това беше преди година близо. Не зная защо тръгнаха в тази посока.

 Така отговори Борисов на въпрос от журналисти след обвинения от Испания за негово участие в схема за пране на пари в Каталуния.

Защо да отговарям за нещо, за което не са открити доказателства, каза още премиерът.

На въпрос дали ще подаде оставка, Борисов каза, че би го направил, ако е имал някакво най-малко участие.

"Защо, когато се боря за най-бедните региони в Северозапада, да вземем повече пари, излиза сега?", запита премиерът.

Догодина идват нови избори, отбеляза още той.

На въпрос кой манипулира испанския вестник, Борисов посочи, че не е казвал, че има манипулации, но в публикациите се виждалo откъде идват сигналите.

"Пропуснали са обаче да споменат, че през годините съм носител на най-високите ордени, медали и жезъли, включително на "Червения кръст" на испанската полиция за тоновете кокаин, който сме хванали заедно", каза Борисов.

Това да познаваш или не някого, не те прави замесен в каквото и да било. Все едно да ме питате, дали съм виждал някого преди 15-20 години. С моята интензивност на работа, понякога забравям.

Искаха да ме разклатят сега през нощта заради преговорите, посочи министър-председателят.

Така той коментира публикацията в испанския El Periodico, в която името му е замесено в разследване на пране на пари.

Според изданието каталунските власти разследват преводи на огромни суми, които са със съмнителен произход. Милионите се приписват на „руска връзка“ през България с краен получател фирми, свързани с българката Борислава Йовчева, екс модел, която живее в Барселона в голяма къща във вилната зона Esplugues de Llobregat. Притежава, според El Periodico, и луксозен магазин и е свързана с Борисов.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?