Следвайте ни

Премиерът призна: Трудно ще се справим със Зелената сделка

viber icon

Премиерът Бойко Борисов призна, че трудно България ще се справи с ангажиментите по Зелената сделка. Тя е предмет на обсъждане на заседанието на Европейския съвет днес.

„Представих проблемите на страната ни, заедно с още няколко държави, които имат ресурс като въглищата и го използват активно. Имаше много против ядрената енергия.

Един тежък съвет, с който да се подготвим за декември с взимането на решение. Изводът, който мога да направя на база изказванията на колегите, е, че действително исканото от парламента 60-процентно намаление на вредните емисии може би ще стане 55% до 2030 г.

Това е искането на всички, затова трябва много бързо да се подготвим с алтернативи за след 2030-а. Много трудно държави като България, Чехия и Полша ще се справят с тях”, каза министър-председателят.

Според него страната ни има много работа по Зелената сделка.

„Без популизъм, без партийност, защото това ще стане. По какъв начин – дали от вредните емисиите от автомобилите, дали от централите, или от други сектори на стопанския живот, ние трябва да ги намалим. Това е решение на Европейския съюз, те ще бъдат стриктни”, изказа още министър-председателят.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?