Следвайте ни

Премиерът Борисов с ключови новини за COVID-19 от Брюксел

Шефът на ЕК се скри заради заразен сътрудник, преди това се видя с българския министър-председател

viber icon

За повече солидарност в ЕС при борбата с коронавируса призова премиерът Бойко Борисов. Той направи изявление пред журналисти в Брюксел, където пристигна за участие в Европейския съвет:

Придобиването на ваксини срещу коронавирус трябва да бъде прозрачно и справедливо за всички страни-членки, каза премиерът Бойко Борисов на влизане в Европейския съвет:

"Приветствам това, че Европейската комисия работи много усилено вече по това, което няколко Съвета предлага за единен медицински протокол или единен стил на действие на Европейския съюз за всички държави.

Изключително важно е придобиването на ваксини от всички държави-членки да бъде прозрачно, справедливо за всички, да си помагаме медицинските системи да удържат, тъй като всяко затваряне на икономиките вече ще е фатално. В същото време и Фондът за подпомагане има нужда от ратификации на националните парламенти, така че всичко това трябва да стане максимално бързо".

За преговорите по Брекзит Борисов подчерта:

"Както винаги съм казвал, върви много трудно вече няколко години, но се надявам да се намери компромисно решение, запазвайки се единството на Европейския съюз, но вече времето е много малко, а всичко, което се разберем, трябва да мине и през ратификация на национални парламенти, а това вече, особено по Коледа, Нова година, в този пик на коронавируса все по-трудно ще става".

Борисов е разговарял с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по повод призива за поетапно прекратяване на употребата на въглища при производтвото на енергия. Борисов посочи, че за България би било проблем да затвори въглищни централи, за да изпълни новите, по-амбициозни екологични цели на ЕС:

"Разговарях как нашите експерти на нивата долу, които работят по темата, максимално бързо да изпратим и едно писмо още допълнително с всички, проблеми, които ще има България, ако премине в такъв режим на скорошно затваряне на тези мощности".

От Брюксел беше съобщено, че Урсула фон дер Лайен се е оттеглила от участие в срещата на върха на Евросъюза, защото е била в контакт със заразен с коронавируса човек. Тя е дала отрицателен тест, но предпочита сигурността.

Дамата разговаря сутринта с всички, включително и с Борисов.

Коментари (6)

mani

mani

16.10.2020 | 05:02

I got $ 28755 last Friday because I'm out of a job, I want to keep my research, so I worked hard last week and won $ 19,500. I give it to my friends and acquaintances to do the job. study this website to get more facts.......www.Selfmax5.com

Отговори
1 0
Пострадал (е...)

Пострадал (е...)

15.10.2020 | 19:19

Не правете тестове ,ако нямате симптоми !!! При фалшив положителен резултат(вероятността е доста голяма) РЗИ-то те карантинира за 14 дни и по "умните" им правила нямаш възможност с повторен отрицателен тест да докажеш грешката - бития бит е... е...

Отговори
4 1
Nimra

Nimra

15.10.2020 | 18:44

Миналия петък получих 28755, защото съм без работа, искам да запазя проучването си, затова се трудих упорито миналата седмица и спечелих 19500. Предоставям на приятелите и приятелите си да вършат тази работа. изучете този уебсайт, за да вземете допълнителни факти ... ===>>> Jobnews3.com/

Отговори
1 5
Банкя

Банкя

15.10.2020 | 18:39

Мутрата под карантина,веднага.

Отговори
4 6
Дубай

Дубай

15.10.2020 | 22:25

Черепа, тримата глупаци и парашутът - в панделата! Веднага!

Отговори
1 2
Тъ.п

Тъ.п

16.10.2020 | 09:54

гербаджийски трол, я да млъкваш.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?