1553
Следвайте ни

Предупреждение: 5G мрежите са опасни за самолетите

viber icon

Федералната авиационна администрация на Съединените щати (FAA) възнамерява да изпрати специален бюлетин до авиокомпаниите, в който ги предупреждава, че нова 5G безжична услуга може да наруши системите за безопасност на самолета, съобщи в петък "Уолстрийт джърнъл".

Финансовото издание посочва, че FAA вярва, че кулите на земята, използвани за предаване на 5G сигнал, могат да повлияят на автоматизирани системи, които помагат на пилотите да кацнат и летят безопасно.

Освен това авиационните власти отбелязват, че това може да доведе до прекъсвания и анулиране на полети в близо 50 от най-големите мегаполиса в САЩ.

От друга страна обаче, Федералната комисия по комуникациите (FCC) отхвърля опасенията, като казва, че настоящите доказателства не предполагат, че 5G мрежите могат да доведат до такива смущения, както е описано от FAA.

В заключение "Уолстрийт джърнъл" съобщава, че двете федерални агенции в момента обсъждат въпроса с 5G услугите и различията по този въпрос между FAA и FCC.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ssss

Ssss

30.10.2021 | 10:19

"двете федерални агенции в момента обсъждат въпроса с 5G услугите и различията по този въпрос между FAA и FCC" . Извода: Демократичните 5G мрежи са безопасни за самолетите за разлика от недемократичните (китайските) 5G системи.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?