46

Представят нов турски въоръжен дрон Байрактар със сгъваеми крила

Ердоган се снима пред безпилотния изтребител Къзълелма

Байрактар TБ3 ще бъде първият въоръжен дрон, способен да излита и каца от самолетоносачи с къса писта, благодарение на сгъваемите си крила, обяви фирмата производител.

АА

Въоръженият безпилотен летателен апарат Байрактар TБ3, разработен от турския производител на дронове Байкар, ще бъде изложен за първи път на голямото технологично и авиационно шоу в Турция Текнофест, заявиха от фирмата вчера.

АА

Изложението ще се проведе на старото летище Ататюрк в Истанбул на 27 април – 1 май, заяви Байкар.

Полетните изпитания за въоръжения безпилотен летателен апарат (БЛА), който ще бъде първият въоръжен дрон със сгъваеми крила в света, способен да излита и каца от самолетоносачи с къса писта, ще започнат тази година.

Дронът може да се управлява дистанционно на голямо разстояние.

АА

Той се очаква да има важен ефект върху военнозащитната сила на Турция, като изпълнява различни мисии като разузнаване, наблюдение и отбрана, заявиха още то фирмата.

Текнофест се проведе последно миналата година в черноморската провинция Самсун. На изложението се демонстрират авангардни технологии, авиационни и военни продукти.

Миналата година на събитието беше представен другият въоръжен БЛА на Байкар Байрактар Къзърелма.

 

АА

Президентът Реджеп Тайип Ердоган посети през уикенда Националния технологичен център Йоздемир Байрактар, в Истанбул. Там той проследи работата по новите проекти за военни БЛА и направи снимка за спомен пред безпилотните бойни самолети Байрактар Къзълелма и Bayraktar TБ3. 

Ердоган сподели снимката в профила си в социалните мрежи.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?