71

Преди празниците: Заловиха 176 в супер акция срещу нелегален алкохол в Турция

Национална операция, озаглавена "Верига 2" срещу нелегално произведен алкохол, беше стартирана в 590 адреса на 8 турски провинции. В резултат на акцията, 176 от 217 заподозрени бяха задържани.

 

На пресконференция в югоизточната турска провинция Шанлъурфа, вътрешният министър Сюлейман Сойлу обяви, че операцията е стартирана на фона на нарастващия брой смъртни случаи от нелегален алкохол в цялата страна, в предвид наближаващите новогодишни празници.

 

Сойлу заяви, че дирекцията за борба с контрабандата и организираната престъпност към Главната дирекция по сигурността е извършила операцията, насочена срещу продавачи на нелегален и контрабанден алкохол.

 

Целта на операцията е да се определи и прекъсне веригата на производство и продажба на фалшив алкохол. „Сега има 12 престъпни организации, действащи в тази област в около 8 провинции в Турция. Те са прибягнали до набор от техники, включително фалшифициране на марки, етикети и бандероли, при които те създават продукти в нехигиенични условия, които застрашават човешкото здраве. Операцията е извършена след констатациите, че заподозрените са събирали използвани бутилки от алкохол, за да ги напълнят отново с нелегален алкохол.

 

В провинциите Елазъг, Газиантеп, Истанбул, Коджаели, Мугла и Текирдаг до момента са задържани около 176 заподозрени. Подобни операции ще зачестят с наблежаването на новогодишните празници, за да бъдат предотвратени нови смъртни случай от фалшив алкохол в страната, заключи вътрешния министър.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?