Следвайте ни

Преди 8 години: Трагедията в "Санди Хук" смрази цяла Америка

viber icon

В навечерието на всеки 14 декември американският народ се връща към един от най-смразяващите инциденти в историята на САЩ. Точно в 9:30 сутринта на този ден през 2012 година 20-годишният Адам Ланца влиза през главния вход на началното училище "Санди Хук" в Нютаун, Кънектикът, със заредено автоматично оръжие и пистолет, законно пр​итежавани от семейството му. Минути преди това стрелецът убива на място в дома си собствената си майка, за да вземе пикапа <210>, с който стига до крайната си цел - училището в града. 

Близо 20 минути психично болният младеж обикаля училището и стреля по деца, учители и персонал. 21 от учениците на възраст между 6 и 7 години намират смъртта си, заедно с 6 от възпитателите, които се опитват да защитят децата с живота си. Минути преди полицията да обгради гимназията, стрелецът се самоубива. Мотивите за кървавия инцидент остават неясни и до днес и въпреки черния отпечатък от стрелбата в "Санди Хук", Америка не предприема стъпки за по-сериозен контрол над продажбата на оръжия 8 години по-късно. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Проверявайте си информацията

Проверявайте си информацията

15.12.2020 | 11:59

Нито е автоматично оръжението (те не са легални никъде), а полуавтоматично, нито е стрелял 20 минути, а 5 минути, нито се казва ЛанЦа, а Ланза, нито е застрелял майка си, за да вземе колата, нито влиза през главния вход, а през прозорец, по който стреля.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?