71

Пред настъпление: Русия набира още 400 000 наемници, за да избегне мобилизация

На руските областни управи са изпратени квоти за набиране на общо 400 000 договорнослужещи, съобщи Блумбърг. Агенцията отбелязва, че регионите на Русия са започнали да изпращат призовки до наборните комисии, където от гражданите се иска да подпишат договор за служба, предава БГНЕС.

Източници на Блумбърг, запознати с плановете, заявиха, че с набирането на договорнослужещи ще се избегне втора вълна на мобилизация. Агенцията отбелязва, че набраните договорнослужещи ще бъдат използвани за възпиране на настъпление на украинските въоръжени сили, което се планира в близко бъдеще.

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви в интервю за руски медии, че руският Генерален щаб подготвя решения за предстоящото настъпление на украинските сили.

"Те се подготвят за настъпателни операции, това също е известно на всички. Нашият Генерален щаб е информиран и подготвя решенията си", заяви Медведев, цитиран от РИА Новости.

В средата на март в медиите и в социалните мрежи започнаха да се появяват съобщения за призовки в службите за военна регистрация и наборна служба. Някои регионални служби за военна регистрация и наборна служба заявиха пред "Комерсант", че призовките се изпращат за "проверка на данните" в рамките на работата по цифровата база данни за военна регистрация.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
ДЕСАНТУРАТА

ДЕСАНТУРАТА

25.03.2023 | 19:57

РЕШАВА, КОЕ Е ХУБАВО, САМА!

Отговори
0 0
ДЕСАНТУРАТА

ДЕСАНТУРАТА

25.03.2023 | 19:56

НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ЦАПАНИЦИ, ДА? :)

Отговори
0 0
В КИТАЙ

В КИТАЙ

25.03.2023 | 19:54

ДА ИМА ЕРМИТАЖ С ЦАПАНИЦИ? :)

Отговори
0 0
ДА СИ ГИ ГЛЕДАТ ТЕХНИТЕ

ДА СИ ГИ ГЛЕДАТ ТЕХНИТЕ

25.03.2023 | 19:53

И ТЕ ДА ЦЪКАТ С ЕЗИЦИ :)

Отговори
0 0
ВСИЧКИ

ВСИЧКИ

25.03.2023 | 19:52

ЧУЖДИ Б О К Л У ЦИ ДА СЕ РАЗКАРАТ ОТ ЕРМИТАЖА И МУЗЕИТЕ!

Отговори
0 0
Мустакатото Ленче

Мустакатото Ленче

25.03.2023 | 14:42

какво сега искат да кажат тия шорошояди, че Путин губи войната или че и след санкции имат пари за наемници, идиоти!

Отговори
0 2
Огромни загуби на ВСУ - слава тысячам погибших

Огромни загуби на ВСУ - слава тысячам погибших

25.03.2023 | 10:53

Събитията от последните часове във всички зони на сблъсъци анализира военният експерт Анатолий Матвийчук, съобщават световните издания. Причини за неуспехите на ВСУ "През изминалите часове артилерийските части на украинските войски претърпяха загуби във всички направления на военните действия. До 20 март личният състав на въоръжените сили на Украйна се превърна в напълно непрофесионални групи. Нормалните, обучени войници приключиха още в началото на войната. Руските сили ги избиха. Сега мобилизирани хора идват в личния състав на въоръжените сили на Украйна. Нямат нито мотивация, нито достойно обучение, заявява Матвийчук. Руските сили унищожиха и разузнавателна техника на противника, което осигуряваше стрелбата на украинските войски по позициите на руските въоръжени сили и техните сътрудници. Затова украинските военнослужещи се опитват да изпълняват бойни задачи със стари гаубици. Оттук - големи загуби в личния състав на ВСУ. Масови загуби на жива сила Сред районите, в които въоръжените сили на Украйна са загубили много жива сила през последните часове, са Купянско, Херсон и Донецк. В първите две направления украинската армия не разполага с онези укрепени райони, които са изградени в ДНР през последните девет години. Поради това те бързо губят позиции близо до Купянск и Херсон, заявява анализаторът.

Отговори
3 6
ГЕРОМ СЛАВА! СЛАВА НА УКРАЙНА! БРАТЯ!

ГЕРОМ СЛАВА! СЛАВА НА УКРАЙНА! БРАТЯ!

25.03.2023 | 10:31

Колко селфита може да си направи хуйло и пъпета му радэв с въоръжени мъже на някоя бензиностанция докато си пие кафето? https://www.youtube.com/watch?v=LaRALiHAgfw&t=75s

Отговори
5 2

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”