Следвайте ни

Правят музей за колекция от хиляда стари мобилни телефона

viber icon

Хаахабеттин Йозчелик започва да поправя мобилни телефони преди две десетилетия. Оттогава мобилните телефони значително се развиха. Днес той има колекция от над 1000 телефона, повечето от епохата, в която хората натискаха бутоните, за да се обадят на някого, вместо да докосват екрана.

Йозчелик, който живее в източната турска провинция Ван, е запълнил една стая в къщата си с колекцията си от телефони. Той казва, че броя на телефоните му са били много повече, но крадци, проникнали в дома му и са откраднали над 700 мобилни телефона преди две години.

„Започнах да се занимавам с тази работа заради интереса си към мобилните телефони. Един ден реших това може да стане добра колекция, мислейки, че скоро ще остареят. Всички телефони тук все още работят, но вече не се произвеждат ”, каза той пред медиите.

Неговата колекция включва телефони, които той е закупил или просто изхвърлени от предишни потребители.

„Всички те са редки модели и много ценни. Някои купувачи се обърнаха към мен и искаха да купят някои, но аз не ги продавам. Трудна работа е да ги поддържам в изправност, но искам да бъдат в най-доброто състояние, доколкото е възможно, защото възнамерявам да направя в бъдеще малък музей, показващ развитието на мобилните телефони през годините.“, каза той.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?