4232

Право в целта! Израелската армия унищожи стотици тунели на Хамас

Израелската армия обяви, че от началото на войната на 7 октомври е унищожила около 400 подземни тунела на ислямистката палестинска организация "Хамас" в ивицата Газа

Много тунели бяха под болници, училища и домове, съобщиха израелските въоръжени сили.

Според израелската информация, в подземието на Ивицата Газа има мрежа от тунели, която се простира на дължина около 45 километра, а ширината ѝ е от 6 до 14 километра. Ивицата Газа има население от приблизително 2,2 милиона души.

Някои от тунелите са армирани с бетон и електрифицирани. Средно те са високи 2 метра и широки 1 метър, но някои са достатъчно големи и за превозни средства.

За да издържат на израелските въздушни удари, някои са дълбоки десетки метри.

Според Израел много входове на тези тунели са в жилищни сгради или джамии. Израелската армия съобщи, че е открила тунел на "Хамас" в болницата "Ал Шифа", най-голямата в Газа. Откритият кладенец води до тунел с дължина около 55 метра и дълбочина 10 метра, съобщиха военните, пише "Труд".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
антимусли

антимусли

25.11.2023 | 08:39

тунелите са под морското равнище .достатъчно е да ги свържат с морето и останалото ще свърши то. Да се научат да дааалдисват.

Отговори
1 0
Израел е държава агресор

Израел е държава агресор

22.11.2023 | 23:01

Не стига че си направиха държава на чужда територия Ами сега искат да изгонят местното население изцяло от тази територия това е брутална агресия подкрепена от краварите.

Отговори
2 7
Драган

Драган

23.11.2023 | 04:24

На курсове за затъпяване ли ходиш или си просто комунист!?

Отговори
5 0

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?