2374

Правен вакуум: Испански съд защити правото на мъж да се разхожда гол

Испански съд се произнесе в полза на мъж, който бе глобен, за това че се е разхождал гол из град Алдая в автономната област Валенсия и който е искал да се яви в съда гол, съобщи Ройтерс.

Висшият съд на автономна област Валенсия е отхвърлил обжалване на решението на окръжен съд да отмени глобите, наложени на мъж, за това че се е разхождал гол по улиците на град Алдая, разположен в покрайнините на столицата Валенсия, се казва в изявление на съда.

Съдът обаче призна, че съществува "правен вакуум" в испанското правораздаване относно нудизма.

Двадесет и девет годишният Алехандро Коломар бе заснет да пристига в съда, носейки само чифт туристически обувки, преди да му бъде наредено да си облече дрехи, за да влезе в сградата.

По време на процеса той заяви, че наложените му глоби нарушават правото му на идеологическа свобода.

 
Той каза за Ройтерс, че откакто е започнал да се явява гол на публични места през 2020 г. е получил повече подкрепа, отколкото обиди, въпреки че веднъж е бил заплашен с нож.

"Глобата няма никакъв смисъл", каза Коломар.

"Обвиняват ме в неприличен ексхибиционизъм, който според речника предполага сексуални намерения, а (това) няма нищо общо с това, което аз правя", добави той.

Нудизмът е законен в Испания от 1988 година. Всеки може да ходи гол по улицата, без да бъде задържан, но някои райони, като Валядолид и Барселона, са въвели свои собствени закони с цел да ограничат нудизма, особено в градските части, отдалечени от плажовете, посочва Ройтерс.

В района на Алдая обаче няма закон, който забранява нудизма, отбеляза съдът.

Висшият съд на Валенсия постанови, че Коломар "само е стоял или се е движел гол по различно време по две различни улици в Алдая" и че поведението му "не представлява заплаха за сигурността и спокойствието на гражданите или за обществения ред".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
афи

афи

05.02.2023 | 13:11

сега,по тая логика ще гракнат всички ексхибиционисти-видите ли,ние следваме европейските ценности,затова ходим по улиците голи по една манта отгоре,и където на нас е угодно,я размятаме,и си показваме прелестите!!!!!Щом Европа го позволява,то е правилно и не наказуемо!!!!

Отговори
1 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?