Следвайте ни

Пратиха Навални в заточение, крият къде

viber icon

Не му е лесно на Алексей Навални. Главният опозиционер е преместен от следствения арест „Матросская тишина“ и вероятно е изпратен в колония, съобщават руските медии.

По информация на адвоката му Вадим Кобзев, който даде интервю за агенция Интерфакс, той е посетил днес следствения арест, за да се срещне с Навални. Служителите там са му казали, че арестуваният е изведен от там, но не са уточнили къде.

Адвокатът обясни, че след пристигането на Навални в колонията, трябва да му се даде възможност да съобщи на роднините си за своето местонахождение. Самото пътуване на опозиционера до там, обаче, може да продължи „няколко седмици”.

На 2 февруари Симоновският съд в Москва отмени условната присъда на Навални по делото „Ив Роше” и я замени с ефективна за срок от три и половина години колония с общ режим. Съдът приспадна от присъдата времето под домашен арест, така че Навални ще трябва да остане в колонията две години и пет месеца.

Алексей Навани и брат му Олег са обвинени в кражбата на 30 милиона рубли, успявайки да убедят компания „Ив Роше” и още една организация да сключат договор за превоз на печатна продукция по завишени цени. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Още ли е жива тази маймуна

Още ли е жива тази маймуна

26.02.2021 | 01:18

скоро скоро няма да го има !

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?