2374
Следвайте ни

Потресаващите размери на глада! Бедстващи бразилци се хранят с животински трупове СНИМКИ

viber icon

Потресаващи снимки на бедстващи бразилци, които ровят в купчина останки от животински трупове за храна, показаха размерите на глада, който порази най-многолюдната нация в Латинска Америка.

Кадрите, заснети в Рио де Жанейро миналата седмица от наградения фоторепортер Домингос Пейшото, показват група хора, които ровят за парче месо в камион, който транспортира изхвърлени карантии и кости. Те били превозвани до фабрика, която произвежда храна за домашни любимци.

„Има дни, в които просто ми се иска да плача“, казва шофьорът на камиона Хосе Дивино Сантос пред репортера Рафаел Насименто де Суза, отразяващ историята с Пейшото за вестник „Екстра“ в Рио.

„Преди се е случвало хората да молят за кокали за кучетата си. Тези дни те молят да си потърсят нещо за храна“, добави Сантос, който позволява на нуждаещите се да ровят из животинските остатъци, събрани от супермаркетите.

51-годишната чистачка Дениз да Силва казва, че трябва да нахрани петте си деца и 12-имата си внуци, след като скоро е загубила съпруга си.

„Мина толкова много време, откакто за последно хапнахме хубаво месо – това беше преди пандемията... Толкова съм благодарна за това“, казва Силва.

Снимките, едно от които се появи на първа страница на вестник „Екстра” под заглавието „Бразилия 2021: болката от глада“, предизвикаха незабавни протести в страната.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Д-р Гигълс

Д-р Гигълс

04.10.2021 | 12:18

Дениз не е чувала за контрацепция,а и католицизма не толерира.С пет деца и 12 внука и аз ще видя страшно много зор.

Отговори
4 1
седесари с чемодани, марш за Бразилия!

седесари с чемодани, марш за Бразилия!

04.10.2021 | 13:56

Демокрация и капитализъм!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?