49

Потоп в Анталия отне човешки живот, градушка слиса хората в Чешме ВИДЕО/СНИМКИ

Ураганни бури вилняха в Егейско и Средиземно море

Пороен дъжд с гръмотевична буря, който започна в Анталия снощи, увеличи интензивността си през изминалата нощ. В много райони жилища и работни места бяха наводнени.

Наводнението причини смъртта на един гражданин. След като придошлата вода се оттегли, беше открито безжизнено тяло на човек в кола затисната в подлез в квартал Керез, Анталия. Стана ясно, че намереният труп е на е 47-годишният Халил Йълдъз.

 

АА

На редица места в града се образуваха водни натрупвания по пътищата поради внезапно увеличилия се проливен дъжд. Шофьорите трудно се придвижваха в града. Редица подлези в центъра бяха наводени, а в някои райони транспортът беше невъзможен поради валежите.

АА

Поради продължаващите неблагоприятни метеорологични условия и наводнения в нашия град, в 5 района днес е отменено обучението в училища и детските ясли. Освен това, поради неблагоприятни метеорологични условия, персоналът с увреждания, бременните и хронично болните, работещи в обществени институции в тези 5 централни района, ще бъдат в административен отпуск за 1 ден", се казва в изявление от губернаторството на Анталия.

АА

Поради непроходимите наводнени пътища мотокуриерите няма да имат право да навлизат в трафика в центъра на Анталия до второ нареждане.“

АА

Според информация, получена от противопожарната служба на община Анталия, много хора, които са били блокирани в домове, работни места и превозни средства поради дъжда, са били евакуирани. Работата в района продължава.

АА

Въпреки, че за кратко някои самолети бяха принудени да се приземят на съседни летища, беше съобщено, че няма извънредна ситуация на летището в Анталия и въздушният трафик продължава.

АА

Според данните на регионалната дирекция по метеорология, 280 литра дъжд са паднали в един от централните райони на Анталия, Кепез, 185 литра в кампуса на Регионалната дирекция по метеорология, 129 литра в кампуса на университета Акдениз за 24 часа, предаде Анадолската агенция (АА).

АА

След ураганна буря и проливен дъжд, който удари по цялото егейско крайбрежие на Турция снощи, в курорта Чешме в Измир се изсипа и градушка с големина на лешник. За кратко време улиците и алеите в областта бяха застлани с бяла покривка. Удивените от гледката граждани снимаха с мобилните си телефони улиците и алеите.

АА

Проливният дъжд, който започна снощи и в курорта Бодрум, окръг Мугла, парализира живота там.

DHA

В центъра на Бодрум улиците и булевардите се превърнаха в потоци. Някои жилища и работни места бяха наводнени. Пожарната и полицейските екипи на община Бодрум получиха много сигнали за помощ от граждани.

DHA

Няколко самолета, идващи от Истанбул до летище Милас - Бодрум, трябваше да се върнат в Истанбул без да успеят да кацнат поради ураганния вятър. 

DHA

Общински екипи, с помощта на пожарната и полицията работиха с тежкотоварни машини по отваряне на запушените шахти и решетки до сутринта.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?