Следвайте ни

Поставиха под карантина и котката Пупи

viber icon

Шестмесечен котарак на име Пупи ще бъде под шестмесечна карантина.

Животното е оцеляло след пътуване през Средиземно море със своя тунизийски собственик и е акостирало на пристанището на остров Лампедуза. В добро здраве е и има кой да се грижи за него. Той обаче ще трябва да остане под карантина, по думите на кмета на града Тото Мартело, предава AFP.

Кметът Мартело написа в социалните мреци, че котаракът е прекарал няколко дни в мигрантски център заедно със собственика си след пристигането им с лодка в Италия на 1 юли.

Той след това е бил изпратен във ветеринарна клиника за наблюдение. Там местните здравни власти установили, че котката, която вече стана известна в социалните мрежи, е в "добро здраве" и не демонстрира симптоми на болести, казва Мартело.

Котаракът все пак ще трябва да остане под шестмесечна карантина, за да са сигурни ветеринарите, че той няма бяс. Междувременно местен жител от Лампедуза е предложил да поеме "попечителството" над животното.

Мигранти от Либия и от други места в Северна Африка продължават да пристигат на бреговете на Италия, най-често след като са били спасени от хуманитарни кораби или пък чрез собствените си малки лодки.

По-рано вестник LA Repubblica написа, че повече от 100 мигранти са пристигнали в Лампедуза на 1 юли в общо 11 различни плавателни съда. В една от тези лодки е пътувал и котаракът Пупи.

"Това е история, която може да изглежда сякаш е от малко значение, но тя показва с колко процедури и задачи, понякога доста неочаквани, трябва да се справя общинската администрация, когато сме изправени пред пристигащи мигранти", каза кметът Мартело.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?