1553
Следвайте ни

Последна радост! Секс роботи за обитатели на старчески домове

viber icon

Секс роботи ще се използват в старчески домове и хосписи, за да утешават обитателите, твърди водещ експерт, цитиран от „Дейли Стар“.

Още от самото им създаване философи и учени обсъждат как най-добре да включат машините в обществото. Миналата година биоетикът Нанси Джекър заяви, че те трябва да се предписват на възрастни хора с увреждания, за да се подобри тяхното физическо и психическо здраве.

През септември 2020 г. в някои домове за възрастни хора в Обединеното кралство бяха изпратени роботи с елементарни възможности, за да се намали самотата.

Академикът д-р Дейвид Леви, автор на книгата "Любов и секс с роботи", казва: „Еволюцията на отношенията между хората и роботите изисква секс роботите да играят по-голяма роля“.

Запитан дали биха могли да бъдат изпратени в среда като тази на хосписите, той отговори: "Да, абсолютно. Роботите вече се изпробват с успех в домовете за възрастни хора и е установено, че те носят емоционален тласък на много от хората, които се срещат с тях."

Той добави: "Хората, които общуват с тях, обикновено ги намират за доста привлекателни, а вече има роботи, които имат по-човешки вид."

Д-р Леви се позова на усилията на японското правителство, което вече е внедрило роботи в старчески домове, офиси и училища. Населението на страната застарява, което ще има отражение върху работната сила и системата за грижи.

Той продължи: "През последните 20-30 години японското правителство обяви, че пред тях се очертава ужасен демографски проблеми. Има толкова много стари хора, че няма достатъчно млади хора, които да се грижат за тях.

Това е основната причина правителството да инвестира толкова много в разработването на роботи, защото иска роботите действително да поемат отговорностите по грижите за много възрастни граждани." 

Коментари (3)

Искам да се натискъм

Искам да се натискъм

23.10.2021 | 07:38

И това всичко забележете от кой отново е постигнато От дофтор две ЛЕВИ МЕКИ КИТКИ докато си е чукал главата в Стената на плача и горко е плакал за пенсионерите Искам да съм пенсионер след тази новина

Отговори
0 0
Поне

Поне

23.10.2021 | 00:04

Могат после да го изключат . Да ме им надуват главите след се/кс.

Отговори
2 0
kak'Сиика

kak'Сиика

22.10.2021 | 23:46

Това по-добре отколкото да пускате разни мръсотии. Поне е научно

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?