1553

Посланикът на в САЩ разкри македонски опит за шашма

Има опит да бъде прокарана резолюция с доста некоректен текст в Конгреса на САЩ. След връчване на акредитивните писма на Байдън ще обясня, че чрез задълбочаване на конфронтацията проблемът ни с РСМ няма да бъде разрешен". Това заяви за "Офанзива" българският посланик във Вашингтон Н. Пр. Георги Панайотов.

Според него щатът Мичиган вече е приел резолюция, според която септември 2021 г. е бил обявен за месец на македонския принос за САЩ. "България и САЩ са приятели и съюзници в НАТО, а също и стратегически партньори.

Обсъдихме как да увеличим американските инвестиции у нас. Проблемът с РСМ трябва да бъде решен с воля и визия от политическите лидери на двете страни без компромиси с българските национални интереси", категоричен е той.

По думите му проблемът с Македония е възникнал от неправилни техни действия и националистически залитания. "САЩ и ЕС имат интерес от по-бързо решаване на въпроса, аз призовах Вашингтон към разбиране и бях разбран", посочи Панайотов. И допълни, че е нужно подобряване на комуникацията с американските държавни институции. 

Относно темата за доставка на американски втечнен газ той подчерта: "Това е чисто търговска сделка по време на война. България е обект на шантаж от страна на Русия. САЩ ни се притече на помощ.

Предстои да бъдат договаряни параметрите на дългосрочни договори с по-ниски цени от предишните", увери Панайотов.

И уточни, че самолети F16 е лесно да се набавят, но трябва да се помисли за пилотите и поддръжката. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Това е той чифута

Това е той чифута

28.05.2022 | 22:01

Чифутско гумно миризливо

Отговори
3 3
Реалист

Реалист

28.05.2022 | 19:23

Тоя беше военен министър, сега е посланик в САЩ, а има толкова млади и образовани хора, ама тях естествено няма кой да ги назначи. Това е България - връзкарщина/шуробаджанащина до дупка, ей затова 3 милиона ги няма, а тука накрая ще останат само внуците на комунистите от 1944-та + циганите, помнете ми думите!

Отговори
8 3
Видяхме ги колко са добри младите от Харвард

Видяхме ги колко са добри младите от Харвард

28.05.2022 | 22:01

Благодарим не искаме образовани продажници от Харвард!

Отговори
7 3
Грамотен

Грамотен

28.05.2022 | 18:21

“Посланикът на в САЩ разкри македонски опит за шашма”. Явно никой в редакцията на Марица не чете каквото пишете или всички сте неграмотни. И това е заглавие!

Отговори
19 0
джендър

джендър

28.05.2022 | 19:14

На посланичката на САЩ да й ядете патката!

Отговори
4 6
Грамотен

Грамотен

28.05.2022 | 21:02

Ох, сладкоооо!

Отговори
0 2
Кой какво ще яде

Кой какво ще яде

28.05.2022 | 22:13

Посланичката да го духа А за десерт нямаме долари. Четиридесетте милиарда долара отидоха за войната водена от САЩ чрез Украйна срещу Русия.

Отговори
4 3

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?