Следвайте ни

Посланик Марин Райков: В засегнатите райони има българи, разрушенията са много

Земетресение с магнитуд 6,6 по скалата на Рихтер удари Централна Италия тази сутрин

viber icon
Екип на Марица

"На този етап на развитие все още се оценяват разрушенията, но те не са никак малко. Те идват само дни след предишните разрушения. Епицентърът е същия, както и предишния път. Това е най-силното земетресение в този район от много години". Това каза посланикът на България в Рим Марин Райков в ефира на bTV относно ситуацията след силния трус, ударил страната тази сутрин. "Най-силно са засегнатите градове са пак същите. Има градчета, в които 90% от къщите са понесли силни щети. Този път обаче труса се усети много силно и в Рим", добави посланик Райков.

"В този район има българи, но те не са голяма бройка. Опитваме се в момента да изясним, дали има засегнати. На този етап нямаме информация за ранени българи. Районът обаче е отцепен", съобщи още дипломатът.

Земетресение с магнитуд 6,6 по скалата на Рихтер удари Централна Италия в 7.41 ч. местно време в неделя сутрин, сочат данни в Европейския сеизмологичен център. Трусът бил с епицентър на 68 км от Перуджа, на дълбочина от 10 км. Усетен е в северните и южните части на Ботуша, Словения, Босна и Херцеговина.

Местните медии съобщават, че цели села са се срутили - райони, които бяха сериозно засегнати от предишното силно земетресение преди три дни. По данни на Нова тв се говори за нова цепнатина в земните недра. Епицентърът е на дълбочина 10 км.  Все още няма данни за жертви и ранени.


Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?