1553

Посланик Чолаков се срещна със студенти в Анкара

Посланик Ангел Чолаков и деканът на Факултета по комуникации на Анкарския университет проф. д-р Абдюлрезак Алтун бяха гости на националния пресклуб на БТА в Анкара, съобщиха от Посолството на България в Турция, в социалните мрежи днес. 

На 25 май в пресклуба на БТА в Анкара посланик Ангел Чолаков проведе среща-разговор с ръководството и със студенти от Факултета по комуникации на Анкарския университет. 

БТА

Първата работна среща бе с цел обсъждане на възможности за сътрудничество за популяризиране на България в Турция като привлекателна туристическа, културна и инвестиционна дестинация, както и за установяване на контакти с кореспондента на Българската телеграфна агенция в Анкара и за обмен на информация от взаимен интерес. 

Студентите от Факултета по комуникации проявиха интерес към възможностите за стаж в БТА и информираха за предстоящо посещение в България по програма на Еразъм. 

Гостите имаха възможност да разгледат тематичните плакати „Буквите на България – Азбуката на Европа“, създадени от графични дизайнери от 20 страни, включително и от Република Турция и изложени в националния пресклуб на БТА по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?