71

Посланик Чолаков подари български книги на президентската библиотека в Анкара

Посланикът на България в Анкара - Ангел Чолаков и директорът на Държавния културен институт към МВнР на България г-жа Снежана Йовева проведоха работна среща в турската столица с директора на Националната библиотека към президентството на Република Турция г-н Айхан Туглу. Това бе обявено от Българското посолство в Анкара. 

МВнР

Българските гости са дарили книги на български и на английски език за библиотеката - специализирани издания на Дипломатическия институт и на Изпълнителната агенция за българите в чужбина, както и албум с картини за България. Обсъдени са били възможности за сътрудничество с библиотеката в контекста на предстоящи значими годишнини.

МВнР

В понеделник посолството ни в Анкара бе и домакин на международна група студенти – участници в проект по програма Еразъм + на тема „Устойчиво зелено бъдеще“, съобщиха днес от дипломатическата мисия.

МВнР

Посланик Ангел Чолаков приветства присъстващите близо 40 младежи от Австрия, Белгия, България, Латвия и Турция и техния турски координатор на програмата и ги запозна накратко със своя международен опит и с дейността на посолството в Анкара. Дадени бяха примери за инициативи на българската дипломатическа мисия за устойчиво бъдеще, както и за културна дипломация в контекста на предстоящи годишнини.

МВнР

В рамките на срещата бе организирана специална презентация на директора на Държавния културен институт към министъра на външните работи на България г-жа Снежана Йовева, която открои значими събития по линия на устойчивостта и изкуството, организирани от ДКИ, както и партньорствата на института с български и чуждестранни институции, организации и медии.

МВнР

Гостите имаха възможност да зададат въпроси и да разгледат плакати от организираните със съдействието на Държавния културен институт към МВнР изложби „Аромати“ и „История славянобългарска“, постерите за която са изработени от Централна библиотека на БАН.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?