2374

Португалия посрещна Румен Радев с почести

Президентът Румен Радев пристигна в Португалия, където ще бъде на официално посещение по покана на своя португалски колега Марселу Ребелу де Соуза. Около 18:00 часа местно време българският държавен глава бе приветстван с военни почести на летището в град Порту, откъдето започва неговата визита.

Сред присъстващите на летището бяха българският посланик в Португалия Н. Пр. Иван Найденов и португалският посланик у нас Н. Пр. Ана Мария Рибейру да Силва. 

На 12 април, вторник, Румен Радев ще бъде посрещнат от Марселу Ребелу де Соуза с церемония в града, а двамата президенти ще проведат среща, след която са предвидени съвместни изявления за медиите. В първия ден от своята визита българският държавен глава ще разговаря и с кмета на града Руи Морейра. 

На 13 април, сряда, президентът Румен Радев и ръководената от него делегация ще отпътуват за столицата Лисабон, където Радев ще разговаря с министър-председателя Антониу Коща и председателя на парламента Аугущу Сантуш Силва.          

В рамките на своето посещение Румен Радев ще се срещне и с представители на българската общност в страната. Посещения на Европейската агенция за морска безопасност, базирана в Лисабон, както и на Военната академия в града, също са включени в програмата на държавния глава, припомня Darik. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?