3906

Поройни дъждове и буря в Истанбул, има жертва

Пороен дъжд се изля почти през целия ден в Истанбул. Валежите в турския мегаполис бяха придружавани от силен вятър и буря с мощни гръмотевици. 

Бурята е повалила в квартал Кяътхане дърво, което затрупало 20-годишен куриер с мотоциклет, който минавал оттам по това време. Тежко ранен, младежът бил откаран в болницата, но починал. 

От валежите се е срутила подпорната стена на едно училище в квартал Багджълар. Учениците са били евакуирани, за да не пострадат

В друг квартал - Еюпсултан, дъждът залял редица паянтови къщи, които се срутили. 

В Мраморно море са се образували 5-метрови вълни.

Водата заляла част от крайбрежния път в района на Бакъркьой на европейския бряг на Истанбул, който бил блокиран за движение.

Десетки превозни средства били потопени до половината във вода и получили повреди, а водачите преживели трудни моменти. Спирките на градския транспорт се задръстили от хора поради блокирани участъци по автобусните и трамвайните линии.  

В квартал Бююкчекмедже на европейския бряг на Истанбул много улици са се превърнали в езера

Екипи на пожарната и на истанбулската голяма община през целия ден провеждаха акции за спасяване на хора и коли на различни места в мегаполиса, като изпомпваха водата от улиците и от залетите с вода обекти.

От метеорологичната служба съобщиха, че през следващите дни се очаква спиране на валежите, информира БТА.
 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?