49

ПОРОЙ: Турската граница при "Капитан Андреево" остана под вода СНИМКИ/ВИДЕО

Пороят, който започна през нощта в България и предизвика наводнения в много райони, се отрази и в пограничните райони на Турция, при Одрин.

DHA

Силният дъжд, започнал внезапно през нощта, беше особено динамичен в участъка на граничния пункт Капъкуле, съобщи агенция Демирорен. 

Поради внезапния  порой намиращият се на близо ГКПП Капитан Андреево/Капъкуле в ранните сутрешни часове днес се наводни в турската част. Водата в района се изтичаше по пътищата към ГКПП-то, като река. Превозните средства се придвижваха трудно. Работата на граничните служби беше изключително затруднена от придошлата вода.

DHA

Шофьорите имаха затруднения при шофирането по магистралата. Превозните средства на граничните гишета, които чакаха за обработка на документите, също бяха залети от обилния дъжд. Шофьорите трудно успяха да се доберат до граничните служители поради придошлата вода. Специални екипи за бедствия и аварии успяха да източат водата.

Проливният дъжд причини наводнения и в намиращите се наблизо турски села.

DHA

Докато валежите, които продължиха около 1 час в района на Капъкуле, предизвикаха наводнения, в центъра на намиращия се само на няколко километра град Одрин въобще нямаше капка дъжд.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?