Следвайте ни

Порой удави Великобритания, цари транспортен хаос

Необичайно лошото време за месец юни във Великобритания не е нещо, което да пренебрегнем с лека ръка, предупреждават синоптици, цитирани от „Метро“, пише Блиц. Ниските температури, силните дъждове и ветрове, доведоха до издаване на жълт код за „опасно за живота“ време.

Полицията в Кент призова хората да избягват пътуването освен ако не е абсолютно наложително заради тежките наводнения. Именно придошлата вода доведе до затварянето на участъци от М25. Снимки в социалните мрежи от сутринта показват заседнали във водата превозни средства в Лондон и Югоизточна Англия, а някои пътища са напълно непроходими заради проливните дъждове. Вчера бяха наводнени и релсовите линии около Regent's Park, което доведе до временно затваряне на станцията. Задръстванията, закъсненията на градския транспорт и прекъсвания на електрозахранването са най-честите проблеми, пред които ще се изправят британците и през днешния ден. На места количеството паднал дъжд ще достигне до 100 л/кв.м, за Лондон прогнозите са за между 50-60 л/кв.м.

Лошото време ще продължи до края на седмицата, като от „Мет Офис“ предупреждават, че през следващите 6 часа се очаква нова порция гръмотевични бури. Възможни са потенциални наводнения и в части от южен Лондон, Нотингамшир, Уилтшир и Девън. Гражданите са призовани да бъдат особено внимателни на пътя.

 

 

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?