2374

"Поредната лъжа": Кремъл отрече за двойниците на Путин и живот в бункер

Кремъл отрече твърденията, че президентът на Русия Владимир Путин има двойници, които изглеждат като него и се представят за 70-годишния руски лидер, а също и че той прекарва голяма част от времето си, криейки се в бункер, предаде Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изброи твърденията за Русия, които по неговите думи са "лъжа", в изявление относно историята на страната след разпадането на бившия Съветския съюз през 1991 г., причините за войната в Украйна и т. нар. от него лукавство на западното общество.

 
"Вероятно сте чули, че Путин има много двойници, които работят вместо него, докато той е в бункер", каза Песков на конференция в Москва. Говорителят на Кремъл каза, че това е "поредната лъжа".

"Сами виждате какъв е нашият президент: винаги е бил и все още е много активен - тези, които работят рамо до рамо с него, едва успяват да следват темпото му", каза Песков.
"Човек може само да завижда на неговата енергия. За здравето му, слава Богу, човек може само да мечтае. Разбира се, че не е в бункер. Това също е лъжа", добави той.

Кремъл многократно отхвърля слуховете, че Путин, лидер на Русия от края на 1999 г., е болен.

По време на държавно посещение миналия месец китайският президент Си Цзинпин каза на Путин, че е убеден, че на президентските избори през 2024 г. в Русия избирателите отново ще подкрепят руския лидер.

Путин все още не е обявил дали ще се бори за следващ мандат.

Когато дойде на власт, Путин искаше да сложи край на хаоса, който цареше в Русия след разпадането на бившия Съветски съюз през 90-те години на миналия век. Но сега конфликтът в Украйна е най-сериозната военна криза след войната в Афганистан в периода 1979-1989 година, отбелязва Ройтерс.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
хиена Лена

хиена Лена

25.04.2023 | 21:24

лъжливи шорошоядски гадове!

Отговори
0 6
Господ здраве да му дава, поне .....

Господ здраве да му дава, поне .....

25.04.2023 | 21:16

.... до пълното загробване на русия!

Отговори
6 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?