2374

Поредица трусове с магнитуд 4,5, 4,0 и 4,1 люляха Югоизточна Турция

Сеизмичната активност в района на мощните земетресения от 6 февруари продължава да стряска хората в Югоизточна Турция. Хиляди вторични трусове ежедневно възпрепятстват нормализирането на живота в 11-те засегнати области с площ колкото България.

Поредно мощно земетресение с магнитуд 4,5 стана снощи в 19.47 ч. в Саймбейли, окръг Адана, обяви дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (АФАД).  Трусът е регистриран на дълбочина 9,3 километра.  Той е усетен и в съседни градове като Кахраманмараш, Газиантеп и Османие, както и в Северна Сирия.

Афад

АФАД обяви, че след Адана са усетени още 3 земетресения с магнитуд 4.0 в 20.05 и 23.08 и 4.1 в 00.44 в полунощ в Кахраманмараш.

АФАД

Те са били регистрирани съответно на дълбочина 7 и 7,6 километра.

Земетресенията предизвикаха краткотрайна тревога. Много хора бяха принудени от уплахата да прекарат нощта в колите си или на открито въпреки минусовите температури.

АА

„Досега не сме получили никакво обезпокоително известие за жертви, ранени или сериозни материални щети, породени от земетресението. Нашите екипи продължават работата си по извозване на останките на разрушените сгради след земетресението от 6 февруари". Това обяви губернаторът на Адана Сюлейман Елбан.

АФАД

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?