Следвайте ни

Защо не? Тъмнокож модел стана Христос в "Тайната вечеря"

Произведението ще бъде монтирано на олтара в британска катедрала Хардфоршир, Великобритания

viber icon

Копие на "Тайната вечеря“ с чернокож Христос се появи в катедралата“Сейнт Олбанс“ в графство Хардфоршир в знак на солидарност с "Black Lives Matter“, съобщава "Дейли Мейл“.  Деканът е дал съгласието си съставеното от 9 части произведение да бъде монтирано на олтара, след като призна, че църквата е в неизгодна позиция да проповядва за расова справедливост.  

Озаглавена "Тайната вечеря“, картината е интерпретация на прочутия стенопис от XV век на Да Винчи, в която на мястото на Христос е поставен роден в Ямайка модел. Това стана малко след като Кентърбърийският архиепископ Джъстин Уелби призова Англиканската църква да преразгледа изобразяването на Христос като бял човек. Според него християните трябва да се примирят с глобални изображения на Иисус, които го представят като тъмнокож, с монголоидни или арабски черти.

Възприемайки тази философия, катедралата "Сейнт Олбанс“ в Хартфордшир прикри олтарната си картина с щампа с висока резолюция, която оспорва "западния мит“, че Иисус изглежда като европеец.  Тя ще прикрие неозаглавена картина от три части, представяща сцени от Рождество Христово, която показва Дева Мария и Младенеца, обградени от овчарите и влъхвите.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

777

777

01.07.2020 | 12:44

Смешните англичани

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?