Следвайте ни

Появи се още една жертва на шефа на МВФ

viber icon

Ден, след като шефът на Международния валутен фонд и един от фаворитите за наследник на френския президен Никола Саркози Доминик Строс-Кан бе арестуван и обвинен в Ню Йорк в опит за изнасилване на камериерка, се появи нова жертва на политика.

Кръщелница на втората съпруга на Строс-Кан твърди, че също е била сексуално насилена от него, но през 2002 г. Това обяви нейната майка Ан Мансуре. Тя обясни пред френски телевизионен канал, че тогава посъветвала дъщеря си Тристан Банон да не подава съдебен иск за сексуално насилие, заради близостта със семейство Строс-Кан.

Инцидентът станал, когато Банон се срещнала със Строс-Кан за интервю във връзка с книга, която пишела. Според момичето той се държал като "разгонено шимпанзе" и й се наложило да го отблъсква с бой и ритници. "Докато се борехме казах, че това е изнасилване, за да го уплаша, но нямаше ефект", допълва тя.

През 2007 г. Банон разказала за случая пред френска телевизия, но името на Строс-Кан било цензурирано при монтажа. Според майка й Ан Мансуре шефът на МВФ има "трудности с контролирането на желанията си"."Не съм лекар или психиатър, но има нещо насилствено в този хищнически ход", казва тя, цитирана от британския вестник "Гардиън".

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?