Следвайте ни

Полски "патриоти" пребиха наш студент, бил мургав

viber icon
Група полски патриоти пребиха наш студент след като го помислилили за арабин. Нападнали го с ругатни, юмруци и ритници. Положението му допълнително се утежнило от факта, че е в компанията на свои състуденти - турци. Цялата компания, която пътувала в трамвай, е взета за мигранти от Сирия, което провокирало изблика на агресия. Набедените за бежанци били притиснати между седалките и нямали шанс да се измъкнат.
Индицентът станал в събота в полския град Бидгошч. Той излиза наяве три дни по-късно, след публикация на сайта „Барикада”. Случилото се е потвърдено и от българското външно министерство.
Нападнатите са шестима, всички студенти. В „Барикада” се говори за група българи, но по-вероятно е нашето момче да е било само едно. Вниманието на нападателите било привлечено от цвета на кожата на пътуващите, която им се сторила твърде мургава. Студентите били наречени „ислямски парцали” и ги посъветвали да напуснат Полша. Момчетата са щели сериозно да пострадат, но пътниците в трамвая се намесили, ватманът затворил вратите и извикали полиция.
По информация на местната полиция задържаните са трима. В домовете им са открити доказателства, че принадлежат към екстремистка дясна секта. „Барикада” обобщава, че нападението на българския студент е пореден акт на насилие по расистки подбуди и че този тип агресия постепенно се превръща в обичайно поведение. /Марица.бг

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?