71

Полски фермери: Путин, въведи ред в Украйна и в Брюксел!

Протестиращ фермер издигна на трактора си знамето на СССР със сърп и чук и послание до Путин

 

Земеделските протести обхванаха цяла Полша. Фермерите демонстрираха недоволството си на повече от 200 места в страната. Блокирани бяха магистрали и местни пътища, както и градски центрове като Краков, Ченстохова и Олщин. Протести се проведоха и на граничните пунктове с Украйна.

Скандален плакат на протеста на земеделските производители 

Повече от 100 земеделски трактора блокираха пътя точно до изхода на магистрала А1 в Гьоржички. Вестник "Виборча" съобщава, че по време на протеста е възникнала скандална ситуация. "На един от тракторите можеше да се види знамето на СССР със сърп и чук и послание до Путин", пише "Виборча". Твърди се, че организаторите са били изненадани от плакат с лозунг: "Путин, въведи ред в Украйна, Брюксел и при нашите управници". 

 Началникът на Министерството на вътрешните работи Марчин Кервински реагира на скандалния плакат. - За информация - скандалният транспарант, чиято снимка обиколи мрежата, беше незабавно премахнат от полицията. Полицията и прокуратурата провеждат действия срещу автора му. Няма да има търпимост към подобни престъпни действия", написа Кервински в портала X.

 
Протест на земеделски производители в цяла Полша

Исканията на земеделските стопани са: да се опростят и намалят необоснованите изисквания на "зелената сделка", да се намали прекомерният внос на селскостопански и хранителни стоки от Украйна и да се подобри рентабилността на селскостопанското производство. Министерството на земеделието посочва, че протестите на земеделските стопани вече са се състояли през есента на 2023 г., и изтъква, че те са резултат от грешките на предишните управляващи. Министерството съобщава, че работи по исканията, повдигнати от земеделските производители, цитира glasove.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Още трактори

Още трактори

26.02.2024 | 23:03

Всяка страна да спре износа на оръжия за Украйна и войната приключва без човешки жертви, без финансови тежести за ЕС и евентуално оправяне на отношенията с Русия.

Отговори
0 0
reyrey

reyrey

21.02.2024 | 22:27

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим----- https://da.gd/menx

Отговори
0 3
Шopoфреници

Шopoфреници

21.02.2024 | 20:08

Със Русия днес съгласни да застанем брат до брат и да станем сoпричастни в този неин подвиг свят. Долу всички спекуланти, да сломи се тeхний рог; да смирят ся интриганти, да живее руcкий бог!

Отговори
2 3
Шизофреници!

Шизофреници!

21.02.2024 | 19:45

А милиарди ЕВРОПЕЙСКИ СУБСИДИИ, В ЕВРА (А НЕ РУБЛЕЙ), НЕМСКИ И БЕЛГИЙСКИ ТРАКТОРИ, ЗЕМИ ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ, И РАЗВЯЛ ЧЕРВЕНИЯ БАЙРЯК! ДОЛНА НЕБЛАГОДАРНА ИЗМЕТ!!!!!

Отговори
3 3

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?