Следвайте ни

Полша насърчава ваксинацията с лотария за 1 милион

viber icon

Полша започва кампания за насърчаване гражданите да се ваксинират чрез лотария с печалби до един милион злоти (274 хиляди долара). Това обяви вчера министърът по темата за имунизацията Михал Дворчик, цитиран от Ройтерс и ДПА.

Според него почти 69 % поляците са декларирали, че желаят да се ваксинират, но най-големият проблем е да се гарантира, че те ще го направят. Дворчик припомни, че в рекламните кампании на ваксините срещу COVID-19 са въвлечени видни спортисти и актьори. "Освен тези традиционни форми правим и това допълнително предложение", каза той.

Лотарията ще се осъществи с помощта на държавния спортен тотализатор. Един от всеки 2000 ваксинирани участници ще печели 500 злоти (137 долара), а два от билетите ще печелят един милион и хибриден автомобил съответно.

Общините се призовани да постигнат високо равнище на ваксинациите, като първите петстотин общини, които постигнат ниво от 785 на сто имунизирани, ще бъдат възнаградени с по 100 хиляди злоти (27 397 долара). Според Дворчик правителството е предвидило над 31 млн. евро за лотарията, която ще започне на 1 юли. Досега в 38-милионна Полша са били поставени 18,3 млн. дози, а 5,6 млн. човека са изцяло ваксинирани, съобщи БТА.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?