1553

Половин източна Украйна остана без ток

Голяма част от Източна Украйна потъна в мрак, след като по неизвестни причини бе прекъснато електрозахранването, съобщават "Ройтерс" и АФП.

Съобщава се за затъмнение във втория по големина украински град - Харков, в Краматорск - който е административен център на Донецка област, и в цялата Сумска област.

В няколко селища в Харковска област е прекъснало водоснабдяването.

Областният управител Олег Синегубов съобщи, че тези проблеми с инфраструктурата са причинени от руските войски, които понесоха тежки поражения през последните дни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Президент Зеленски

Президент Зеленски

12.09.2022 | 07:07

Зеленски току-що в Телеграм, след като руснаците удариха електроснабдяването на Украйна на много места: "Още ли си мислите, че сме един народ? Още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни накарате да отстъпим? Вие наистина нищо не разбрахте! Не разбрахте кои сме. За какво сме. За какво говорим. Четете по устните: Без газ или без вас? Без вас. Без светлина или без вас? Без вас. Без вода или без вас? Без вас. Без храна или без вас? Без вас. Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето „приятелство и братство“. Но историята ще постави всичко на мястото си. И ние ще сме с газ, ток, вода и храна... и БЕЗ вас!"

Отговори
2 0
Лилипутин

Лилипутин

12.09.2022 | 06:28

Къде сте жалки русороби? Нещастници, които без срам повтаряхте като папагали руските безумия за нацисти, укри, хохли, демилитаризация и т.н. и т.н. Разбрахте ли най-накрая, че единственият нацист е Путлер, че ватенките за нищо не стават? Съществуват единствено от природни ресурси. Само оръжие дрънкат, но и за война не са годни. От мужиците само вие русофилистици сте по-жалки на земята.

Отговори
3 0
Путлер

Путлер

12.09.2022 | 06:27

Алиенацията от реалността, нулевата историческа култура и религиозната вяра в митологеми са характерни черти на класическия русофил. Това създание най-сериозно ти сервира примерно: „Руската армия е непобедима, защото е...непобедима“. Как да обориш религиозна вяра с факти, особено при пълен отказ от мисловна дейност? За да се открои паталогията обаче, трябва да се види реалността. Статистиката само за 20-ти век сочи: Русия губи 5 войни – Руско-Японска (1904-1905), Първа Световна (1914-1918) – българска победа в Добруджа, Съветско-Полска (1919-1921), Афганистан (1979-1989), Първа Чеченска (1994-1996). Не броя Студената война. В Съветско-Финландската (1939-1940) постига кървава, позорна, пирова победа. 3.7 срещу 194 милиона! Ето това е непобедимата и безаналоговата. Подобно на русофилското е и „мисленето“ на средния руснак. Продукт е на колективно бягство от истината и свободата, плюс доброволна лоботомия. Пораженията се представят и честват като победи. Победите (доколкото ги има) се превръщат в триумфи: 23.02 е денят на руската армия. На тази дата през 1918 немците разбиват руснаците при Псков. После следва Брест-Литовската руска капитулация, подписана на 3-ти март по настояване на българите. Руските поражения при Бородино 1812 (след битката французите влизат в Москва) и Севастопол 1855 (Севастопол пада и руснаците губят Кримската война 1853-1856) се честват като победи. Тоталната пропаганда позволява бягство от реалността в един имагинерен свят на величие. Водката също помага. 90-те години руската държава на два пъти официално призна, че подвигът на легендарните памфиловци е измислица. Последваха бунтове на населението. Искаха си лъжата. Огромното мнозинство от руснаците (подобно на северномакедонците) не търсят истината, а намират убежише в познатата лъжа, с която са свикнали. Тя ги успокоява и им дава фалшиво чувство за величие. Путин не допусна тази грешка, напротив – финансира филм за Лъжата. Така стигаме до агресията от 24.02.22, но за нея - в главата руски поражения през 21-ви век;)

Отговори
3 1
Мараба,

Мараба,

12.09.2022 | 08:23

"Идиот"!

Отговори
1 0
Каквото повикало,

Каквото повикало,

12.09.2022 | 05:38

Такова получили, юдейпето-комик и хохоли-роби. Добре е за страните приели ги в домовете си, твърде добродушно.

Отговори
1 3

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?