Следвайте ни

Политик почина от COVID-19 в самолет напът за Франция

viber icon

Политик от Конго издъхна в самолет, покосен от коронавирус. Опозиционерът Ги-Брис Парфе Колелас, основен съперник на сегашния президент на републиката Денис Сасу Нгесо на вчерашните избори, е починал вследствие на COVID-19 в самолета, с който бе откаран на лечение във Франция, съобщи за Франс прес директорът на предизборната му кампания.

"Починал е в медицинския самолет, който дойде да го вземе от Бразавил вчера следобед", каза Кристиан Сир Маянда.

"Броенето на гласовете ще продължи. Той беше начело на някои места", допълни директорът на кампанията и призова привържениците на Колелас да се съберат днес на митинг.

На 61-годишния опозиционер беше направен тест за covid в петък следобед и той не успя да участва в последната си предизборна проява в Бразавил. Часове преди началото на изборите, той публикува видео, в което каза, че се бори със смъртта и призова сънародниците си да се надигнат.

"Идете и гласувайте за промяната. Така няма да съм се борил напразно. Вдигнете се като един. Зарадвайте ме. Аз се боря в леглото си със смъртта. Вие се борете за своята промяната. Става въпрос за бъдещето на децата ви", каза във видеото Колелас, преди да сложи обратно кислородната си маска.

Колелас се очерта тази година като единственият истински съперник на 77-годишния Сасу Нгесо, който е на власт от 36 години и не криеше желанието си да бъде преизбран още на вчерашния първи тур на изборите, резултатите от който ще станат известни след няколко дни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?