4232

Политически погром! Байдън е в паника, направи неочаквано признание

Президентът Джо Байдън е казал на свой съюзник, че осъзнава, че бъдещето на кандидатурата му зависи от това дали ще може да възвърне общественото доверие след неуспешното представяне на дебатите

 

Това пише „Ню Йорк Таймс“, цитиран от БТА.

След излизане на публикацията говорителят на Белия дом Андрю Бейтс написа в социалните мрежи: "Това твърдение е абсолютно невярно".

"Ню Йорк таймс" отбелязва, че човекът, с когото е разговарял Байдън, е негов "ключов" съюзник, но не разкри името му.

Цитираният разговор е първият публичен знак, че президентът обмисля сериозно дали може да се възстанови след катастрофалното си представяне по време на дебата с Доналд Тръмп на 27 юни, отбелязва "Ню Йорк таймс". Нарастват опасенията относно жизнеспособността му като кандидат и дали би могъл да изпълнява функциите на президент още четири години, допълва вестникът.

Високопоставен съветник на Байдън, който също говори при условие за анонимност, за да обсъди ситуацията, заяви, че президентът "добре осъзнава политическото предизвикателство, пред което е изправен".

Според заглавието на статията Байдън е казал на съюзника си, че обмисля дали да продължи да участва в надпреварата за преизбирането си.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?