46
Следвайте ни

Полицията в Италия нахлу в домовете на антиваксъри

viber icon

Италианската полиция проведе обиски в домовете на 17 членове на затворен преди това канал в Telegram на радикални противници на ваксинацията и сертификатите за зелен пропуск за COVID. Разследваните лица са обвинени в подстрекаване към престъпления и неспазване на закона, съобщиха от полицията.

Каналът стана популярен през август, когато започна да разпространява призиви за различни протести срещу политиката на италианските власти в областта на здравната политика. В разгара си той е имал повече от 40 000 участници. В края на септември администрацията на месинджъра закри групата. Павел Дуров, основател на Telegram, твърди, че каналът е подстрекавал към насилие срещу лекари, които се занимават с ваксинация, и е публикувал личната им информация, което противоречи на политиката на Telegram.

Според полицията при денонощното наблюдение на канала е установено "системно подстрекаване към използване на оръжие и извършване на тежки престъпления срещу най-високопоставени служители, включително министър-председателя Марио Драги". Сред другите "мишени" са полицаи, лекари, учени, журналисти и други обществени фигури.

Операцията е проведена в 16 големи италиански града. Много от обвиняемите вече са известни на полицията заради предишни престъпления. Други не са били подвеждани под отговорност, но са "изпаднали в онлайн спиралата на омразата", заявиха от полицията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Само така

Само така

15.11.2021 | 23:42

Сега обществено полезен труд в ковид отделение.

Отговори
0 1
тулупи

тулупи

15.11.2021 | 21:38

Тикви, няма "антиваксъри", защото няма "ваксини", това което си дъните там се подписвате. че всичко е на ваша отговорност!

Отговори
1 1
Едва ли

Едва ли

15.11.2021 | 19:37

Италианците си мислят, че има закони за вируси и сертификати. Какво са погазили? Нещо което не искат, защото мислят с главите си.

Отговори
2 1
Ivan zavet80g albe11g.,

Ivan zavet80g albe11g.,

15.11.2021 | 19:06

Nlo v sai ta bg dnes 11g ta sfeta I zemetre xapa antibiotik zavet typai racete Mo's.,✌️⛹️✌️️⛹️

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?